HomeCategory

Cerrahî Operasyonlar

TIRNAK BATMASI

Tanım ve Tarifi

İnsan yaşamında el ve ayak tırnakları önemli fonksiyonları olması nedenleri ile hastalık ve tedavileri de o derece önemlidir. Tırnak hastalıkları insan vücudundaki sistemik hastalıkların belirtileri olabileceği gibi, doğrudan tırnakların kendilerine has hastalıkları da olabilir. Genel olarak el tırnakları sistemik olan diğer hastalıkların bir belirtisi, ayak tırnaklarındaki rahatsızlıklar ise tırnağın şekil bozuklukları ve enfeksiyöz hastalıkları şeklinde tezahür ederler. Tırnak hastalıkları tıbbi ve cerrahi olarak tedavi edilirler. Buradaki konumuz daha çok tırnak hastalıklarında cerrahi tedavidir.

Tırnak Batması

En çok ayak başparmaklarda olur. Burada etken giyilen ayakkabı, ayak bakımı ve temizliği, hijyenik kurallar, tırnak kesimi usulü gibi etkenler rol oynar.

Başparmağın yan kısımlarında oluşan şişlik, kızarıklık, ağrı cerahat akması gibi belirtiler oluşur. Tırnak şişliğin içine gömülür, yabancı cisim özelliği taşır. Mutlaka iltihapta görülür. Mekanik bir gelişme olduğu için , tedavisi de mutlaka bir cerrah tarafından mekanik olarak batan kısmın veya tırnağın tamamının lokal anestezi eşliğinde çıkartılmasıdır. Tırnağın çıkartılmasından sonra, tırnak bakımı ve belirli zamanlarda cerrahi pedikür yapılması işin tekrar etmemesi bakımından önem arz eder. Elde oluk tırnak, tırnak tabanındaki bir kist veya tümörden oluşabilir. Tedavisi cerrahidir.

“Tırnak Batması tedavisi için Prof. Dr Mehmet KAYA’yı tercih edin. Hocamız tüm tecrübesini Ankara ve Türkiye ile paylaşıyor. Ankarada tırnak batması operasyonu Prof Dr. Mehmet KAYA tarafından Tepe Tıp Merkezinde yapılmaktadır. “

Bu tırnakların tedavisi, cerrahi olarak çekilmesi, cerrahi pedikürlerle şekillendirilmesi gerekir. Eğer cerrahi olarak tedavi edilmezlerse bu tırnaklar boynuz gibi uzarlar, çok büyük yaşam zorluklarına sebep olurlar. Tırnak yatağı, tırnak kenarları ile sıkıştırılır ve yukarı doğru çekilir. Çok şiddetli ağrılara sebep olurlar. Tedavisi cerrahi olarak çekilmesi ve tırnak yatağının cerrahi pedikürlerle şekillendirilmesidir.

Burada hadise, tırnak altındaki kemiğin büyümesi, çıkıntı şeklini alması ve tırnağı yukarı doğru itmesidir. Tedavisi cerrahidir.

ANAL FİSTÜL

Tanım ve Tarif

Anal Fistül, iltihabı bir tüneldir. Bir dış, bir iç deliği vardır. İç delikten giren iltihap, barsak içeriği, gaita dış delikten de gelir.

Anal Fistüllerin Sebepleri

1- Anal apseler

2- Hemoroidler

3- Fissür ve çatlaklar

4- Kalın barsağın kronik hastalıkları ve iltihapları

5- Kalın barsakların kanlı müküslü hastalıkları

6- Pelvis kemiklerinin iltihabi hastalıkları

7- Yabancı cisimler

8- Rektum ve anal bölgenin kanserleri

9- Prostat apseleri, kist dermoidler, şeker hastalığında anal fistüller oluşabilir.

10- Kronik durumlarda makat kanseri oluşabilir.

“Anal Fistül tedavisi için Prof. Dr Mehmet KAYA’yı tercih edin. Hocamız tüm tecrübesini Ankara ve Türkiye ile paylaşıyor. Ankarada anal fistül operasyonu Prof Dr. Mehmet KAYA tarafından Tepe Tıp Merkezinde yapılmaktadır. “

ANAL FİSSÜR

Tanımı

Anüs çıkışında genelde arka kısımda çatlama ve yırtılmanın oluşmasıdır.

Sebepleri

1- Kabızlık

2- Doğum yapmak

3- Kalın bağırsağın hastalıkları (proktit, rektit, ülseratif kolit…)

4- Uzun süren ishal

Belirtileri

1- Defakasyon sırasında şiddetli ağrı

2- Kanama

3- Ele gelen deri çıkıntısı

4- İltihabi ve pis kokulu akıntı

5- Kabızlık

“Anal fissür için Prof. Dr Mehmet KAYA’yı tercih edin. Hocamız tüm tecrübesini Ankara ve Türkiye ile paylaşıyor. Ankarada anal fissür operasyonu Prof Dr. Mehmet KAYA tarafından Tepe Tıp Merkezinde yapılmaktadır. “

Tanı ve Teşhis

Hastanın muayenesi ile kesin tanı konur.

Tedavi

Genel Cerrahi uzmanı tarafından yapılan ameliyat kesin şifa sağlar.

Tedavi edilmeyen anal fissürün akıbeti ne olur..?

1- Akıntı devam eder

2- Ağrı devam eder

3- Kanama devam eder

4- Anal fistül veya anal apse oluşur

5- Anal makat kanseri oluşur

MAKAT KAŞINTISI

Tanım ve Tarif
Makat kaşıntısı kadın ve erkeklerde eşit oranda olmasına karşın erkeklerde biraz daha fazla görülür. Makat kaşıntısı hastayı çok rahatsız eder. Hastanın sosyal yaşantısını, meslekte başarısını, beden ve ruh halini çok etkileyebilir. Makat kaşıntısı genelde anal hastalıklar sonucu oluşur. Bunların başında hemoroidler, fistül ve fissürler gelir.

 

Makat kaşıntısında bazı önemli hususları şöylece sıralayabiliriz;

1- Genellikle anal bölgenin mantar hastalıklarında,

2- Şeker hastalıklarında,

3- Paraziter hastalıklarında,

4- Fissür, fistül, papillit, cryptit, hemoroid ve kanser durumlarında,

5- Ekzema, anal bölge sedef hastalıklarında,

6- Sabunlara, deterjanlara, tuvalet kağıtlarına, çamaşırlara ait hassasiyetlerde,

7- Ruhsal hastalıklarda,

8- Aşırı kullanma ve gazlanmalardan dolayı Anal Kaşıntı olabilir.

“Makat Sarkması için Prof. Dr Mehmet KAYA’yı tercih edin. Hocamız tüm tecrübesini Ankara ve Türkiye ile paylaşıyor. Ankarada makat sarkması operasyonu Prof Dr. Mehmet KAYA tarafından Tepe Tıp Merkezinde yapılmaktadır. “

Anal Kaşıntıda Tıbbi Tedavi Cevap Vermezse Anal Deri Cerrahi Olarak Çıkartılabilir.

Anal kaşıntıda tıbbi tedaviden sonuç alamayan hastalarımıza özel bir teknikle cerrahi usulde tedavi yöntemi uygulamaktayız.

DERİ ALTI VE ÜSTÜ KİTLE

Hepimizin bildiği gibi deri; vücudumuzu dış etkenlere karşı koruyan, dış görünüşümüzü ve estetik yapımızı etkileyen tüm vücudumuzu örten bir örtü ve duyu organımızdır. Derimiz; yaşımızın, cinsimizin, sıhhatimizin ve güzelliğimizin de bir göstergesidir. Deri üzerindeki benler, lekeler, yara izleri iyi ve kötü huylu patolojik oluşumlar, hepimizin beden ve ruh sağlığımızı etkileyen oluşumlardır. Deri üzerindeki patolojik oluşumlar, başta iyi huylu olsalar da yaş ilerledikçe, dış ve iç etkenlerle kötü huyluya dönüşebilir. Bu durumda doğrudan sağlığımızı olumsuz yönlerde etkiler ve belkide tedavisi mümkün olmayan patolojik oluşumlara dönüşebilirler. bahsettiğimiz nedenlerle, cildimizde bugün zararsız gibi görünen, ben, hemangiom, yara izi veya siğil ve diğer patolojik oluşumların, zararlı veya kötü oluşumlara dönüşmeden usulüne uygun şekilde cerrahi girişimlerle uzman hekimlerce çıkartılmasında ilerisi için sayısız faydası vardır. Cildimiz üzerindeki patolojik oluşumların cerrahi olarak çıkartılması, kötüye dönüşümlerini önlediği gibi, mevcut kötülüklerin de tedavisini sağlamış olur. Bu yazımızda cildimiz üzerinde oluşabilecek bir çok patolojik oluşumların bazılarından bahsedeceğiz.

Bening Nevus:

Deriden kabarık, deriye göre daha koyu renkli kitlesel oluşumlar olup, zamanla büyürler, travmatize olurlar, kanserleşme oranı azda olsa mevcut olup tedavileri cerrahidir. Bening nevusların cerrahi olarak çıkarılması ile hasta estetik açıdan daha iyi olacağı gibi ileride kötü bir hastalığa çevrilmesi de önlenmiş olur.

Rekürran Mavi Nevus:

Mavi renkte, siyaha yakın olan lezyonlardır. Ciltten hafif kabarık, makül ve papüllü lezyonlardır. Kafada ve ayakta olurlar. Üzerinde kıllar olduğu gibi kanamada olabilir. Ani değişmeleri olabilir. Tedavisi cerrahidir. Cerrahi olarak çıkarmak ilerideki olumsuzlukları giderdiği gibi estetik açıdan da olumlu sonuçları olacaktır.

Bazal Hücreli Karsinoma:

Deride daha çok güneş gören alında, elde ve boyunda, saçlı deride, kafada olan bir deri kanseridir. Önceleri normal

bir deri çıkıntısı şeklinde, bir ben gibi başlayabilir. Daha sonra birden büyümeye, kanamaya başlar, bu tür deri kanserlerinin tek tedavisi cerrahidir. Cerrahi olarak tam olarak çıkartıldığı zaman ilaç tedavisine (kemoterapi’ye) ve radyoterapiye (Işın tedavisine) gerek kalmaz.

Keratozlar:

Keratozlar, genellikle güneş gören bölgelerde ortaya çıkar ve skuamöz hücreli kanserleri taklit eden hızlı seyirli tümöral oluşumlardır. Bazen keratozlar kontrolsüz üremeye uğrayıp büyük boyutlara erişebilirler. Bu tür keratozlar en çok ellerde, kollarda, kafada ve boyunda olurlar.

Büyük Çaplı Deri Kanserleri

Bu tür deri kanseri en çok güneş gören yerlerde olur. Açık ten rengindekilerde, mesleki olarak devamlı güneşe maruz kalanlarda sık görülür. Kesin tedavisi fazla büyümeden cerrahi olarak çıkartılmasıdır.

Erken tanı ve cerrahi olarak çıkartılması hayat kurtarır.

NASIR VE CERRAHİ TEDAVİSİ

Tanımı

Nasırlar, insan derisinin normal şeklini ve fonksiyonunu kaybederek sertleşmesi, enfekte ve ağrılı bir şekil alması şeklinde oluşurlar. Nasırlarda sebep, travmaya maruz kalması, dar ayakkabı giyilmesi, yabancı cisim batması, enfeksiyona maruz kalınması gibi sebepler sayılırsada genelde belirli bir sebepte gösterilemez. Nasırlar en çok ayak parmaklarında ve ayak tabanında oluşurlar. Çok ağrılı olduklarından yaşamı olumsuz yönde etkilerler.

Ayak Tabanında Nasır

Genelde devamlı basınç sonucunda oluşur. Zemininde kemik çıkıntısı olabilir. Üstüne basıldığında çok ağrılıdır.

Tedavisinde ilaç ve solüsyon tedavisi, koter tedavisi etkili olmaz. Cerrahi tedavi en başarılı ve en etkili tedavidir.

Ayakta Nasır

Nasırda yüzeysel çıkarılma, yontma, koterle yakma başarısızdır. En başarılı tedavi cerrahi tedavidir.

El İçinde Nasır

En çok elle çalışan işçilerde görülür. Tedavisi cerrahidir.

Kulakta Nasır

Kulak kepçesinin uzun süre basınca veya travmaya maruz kalması ile kulak kepçesi kıkırdağının nasırlaşmasıdır. Tedavisi cerrahi olarak çıkartılmasıdır.

Cilt kanserine dönebilen ve cilt kanseri kaposi sarkom kanserleri ile karışan nasırlarda kesin çözüm cerrahi olarak çıkartılmasıdır.

“Deriüstü ve altı kitle operasyonu için Prof. Dr Mehmet KAYA’yı tercih edin. Operasyon Prof Dr. Mehmet KAYA tarafından Tepe Tıp Merkezinde yapılmaktadır. “

SİĞİLLER VE CERRAHİ TEDAVİSİ

Tanım ve Tarifi

Siğiller, deri üzerinde devamlı çoğalan, şekil bozukluklarına, kanama ve enfeksiyonlara sebep olan oluşumlardır.

Verruka Vulgaris:

En çok 5 – 25 yaş arasındaki insanlarda görülür. Farklı şekil ve çaplarda olurlar. Devamlı çoğalmaya ve artmaya meyillidirler. Esas tedavi, fazla yayılmadan ve büyümeden cerrahi olarak çıkartılmasıdır. Merhemlerle, sıvı solusyonlarla olan tedavi etkili değildir.

“Siğillerde etkili ve kesin tedavi cerrahidir.”

MAKAT SARKMASI

Tanım ve Tarif

Rektal prolapsus, rektum denen kalın bağırsağın son kısmının muhtelif sebepler dolayısıyla dışarıya doğru sarkmasıdır. Erken çocukluk (5 yaş altı) ya da geç erişkinlik (50 yaş üstü) hastalığı olarak karşımıza çıkar.

Rektal Prolapsusun Nedenleri

Rektal prolapsus’un en önemli oluşum mekanizması, karın içi basıncının artması sonucu makatın dışarıya doğru sarkmasıdır. Rektum denen son bağırsak kısmını sabitleyen asıcı bağların zayıflaması sonucu, karın içi basıncını artıran her tür neden kolaylaştırıcı faktör olarak hastalığın gelişimine katkıda bulunur. Örneğin kronik kabızlık, kronik ıkınma, şiddetli kronik öksürükler, çocuklarda geç dışkılama ve akciğer sorunlarıyla karakterize kistik fibroz hastalığıdır.

Rektal Prolapsuslu Hastaların Genel Gidişatı

Hastalık 5 yaş altındaki çocuklarda iyi seyirli olup, kendi kendine düzelebilmektedir. İleri yaşlarda ise, hastalığın seyri daha müzmin olup genellikle cerrahi müdahale gerektirmektedir. Özellikle toplumda bu bölgeyle ilgili diğer tüm hastalıklarda olduğu gibi, çekinilmesi, utanılması ya da fazla önemsenmemesi, hastalığın son dönemde teşhis edilmesine sebebiyet vermektedir.

Hastanın Şikayetleri

Bu hastalıkta hastalar, dışkılama esnasında makatının dışarı doğru sarktığını ifade eder. İlk başlarda bu sarkma ufak boyutlarda iken zaman geçtikçe sarkmanın boyutu artar ve bazen 20 cm kadar barsak dışarı doğru sarkar. Hastalık geciktikçe komplikasyonlar da artar. Sarkmanın şiddetine göre kalın bağırsakta zamanla ülserler oluşmakta ve nihayetinde bu ülserler kanamalara sebebiyet verebilmektedir.

“Makat sarkması tedavisi için Prof. Dr Mehmet KAYA’yı tercih edin. Hocamız tüm tecrübesini Ankara ve Türkiye ile paylaşıyor. Ankarada makat sarkması operasyonları Prof Dr. Mehmet KAYA tarafından Tepe Tıp Merkezinde yapılmaktadır. “

Hastalığın Tanısı
Rektal prolapsusun en iyi ve en kolay teşhisi, fizik muayenedir. Hasta sedyeye oturur pozisyonda (tuvaletini yapar gibi) çömeltilir ve hastaya ıkınması söylenir. Bu ıkınma esnasında dışarı doğru çıkan kalın bağırsak kısmının boyutuna, şekline, rengine bakılır. Sarkan kısım halkalar şeklinde dışarı çıkmış ise tanı konmuş demektir. Bu durum mukozal prolapsus dediğimiz sadece kalın bağırsağın iç tabakasının dışarı doğru sarkması ile karıştırılmamalıdır. Bu ayırımı uzman bir hekim çok kolay bir şekilde ayırır. Çünkü iki hastalığın tedavisi çok farklılık gösterir.

 

Makat sarkması en çok hemoroid ve makat kanserleri ile karışır. Hastalığın Tedavisi Cerrahidir.

 

Kliniğimizde Makat Sarkması tedavisi başarılı bir şekilde yapılmaktadır.

HEMOROİD & BASUR

Tanım ve Tarif

Anal bölgedeki toplardamarların genişlemesi ve şişmesi şeklinde kendilerini belli ederler. Hemoroid demek bir çeşit varis anlamına da gelebilir. İnsanların %60’ında mevcuttur. En çokta erkeklerde olur.

Hemoroid’in Sebepleri

1- Ailevi nedenler

2- Anal bölgedeki toplar damarların iltihaplanması, tıkanması, travmaya maruz kalmaları

3- Meslek (fazla ayakta durmak vs.)

4- Kabızlık

5- Toplardamar hastalıkları (Ayak ve bacaklarda varis vs.)

6- Beslenme ve endokrin bozukluklar

7- Gebelik

8- Kronikleşmiş kusma

9- Enfeksiyonlar

10- Siroz

11- Diğer bilinmeyen sebepler vs.

Hemoroidin Çeşitleri

Dış Hemoroidler: Deri ile örtülmüşlerdir. Çabuk şişer ve morarırlar. Hissiyat ve duyu sinirleri bulunduğu için fazla ağrı yaparlar. İltihaplanabilirler, fistülleşebilirler. İç Hemoroidler: Bunlar içerde ve yanlarda deri altında olup, hissiyat sinirleri yoktur. Ağrı yapmazlar.

Tanı ve Ayrıcı Tanı

1- Dış hemoroidler bakmakla kolay tanınırlar, iç hemoroidler ise tuşe veya anal muayenelerde tanınırlar.

2- Tam kanama olabilir (damlama şeklinde veya fışkırarak)

3- İleri derecede anal bölgede sarkma olabilir.

4- Kokulu anal akıntı olabilir.

5- Anal bölgede kaşıntı olabilir.

6- Şiddetli yanma ve ağrı olabilir.

7- Anal bölgede kitleler, şişlikler, yırtıklar, anal deformasyonlar olabilir.

8- Hemoroidler en çok makat kanseri ile karışır.

“Hemoroid tedavisi için Prof. Dr Mehmet KAYA’yı tercih edin. 10.000 adetten fazla yaptığı basur operasyonu ile hocamız tüm tecrübesini Ankara ve Türkiye ile paylaşıyor. Ankarada kalıcı hemoroid tedavisi Prof Dr. Mehmet KAYA tarafından Tepe Tıp Merkezinde yapılmaktadır. “

Tedavi
Hemoroidin tıbbi tedavi uygulaması olsa da esas tedavi cerrahidir.

 

Cerrahi Tedavi
Sık sık kanayan, dışarı çıkan, trombuse olan şiddetli ağrılara ve akıntılara sebep olan hemoroidlerde ameliyat yapılmalıdır. Hemoroid ameliyatı uzmanlarca yapılmalıdır. Aksi halde, başarılı olmadığı gibi, anal deformasyonlara ve anal yetmezliklere sebebiyet verilebilir. Hemoroid ameliyatlarının birçok cerrahi tekniği vardır. Cerrah en iyi bildiği ve başarılı olduğu tekniği uygulamalıdır. Toplumun erkek, kadın yarısından fazlasında hemoroidal şikayetlerin olmasına rağmen doktora gelmekte çekingenlik gösterilmektedir.

 

“Sebep ne olursa olsun doktor tarafından tedavi edilmeyen hemoroidler daha ciddi sonuçlara yol açabilir.”

 

Hemoroidin Tedavisi Cerrahidir.

 

Kliniğimizde Hemoroid tedavisi başarılı bir şekilde yapılmaktadır.

KIL DÖNMESİ

Kıl Dönmesi (Sinüs Plonidalis)

Tanım ve Tarifi

Kuyruk sokumu bölgesinde oluşan ve içinde kıl yumağı bulunan, dışa açılan deliği olan, basınca içinden iltihap cerahat ve kıl çıkan, dışarıdan görülen deri kabarcığıdır. Ekseri kuyruk sokumunun son boğumunda bir çukurluk ve ortasında bir veya iki delik olur. Anüsten yukarıdadır. Bazen deliği kapanır ve kapalı bir kist halini alır.

Sebepleri

Eskiden kıl dönmesinin, doğuştan olduğu kabul ediliyordu. Bugün sonradan olduğu düşünülüyor. Şimdi kıl dönmesinin esas sebebinin kuyruk sokumundaki kalın ve saplı kılların, deri altına dalmaları ve saplanıp batmaları sonucu olduğu şeklinde fikir ön plana çıkmıştır. Bundan dolayıdır da halk arasında kıl dönmesi denilmektedir. Yani kılların geriye dönüp, derine batması ve iltihaplara sebep olması anlamına gelmektedir.

Belirtileri

Kıl dönmesi en çok 15 – 30 yaşları arasındaki insanlarda oluşmaktadır. Erkeklerde kadınlara göre daha fazla görülen kıl dönmesi, özellikle kıllı erkeklerde daha sık oluşmaktadır. Kıl dönmesi en çok kuyruk sokumunda olmasına rağmen elde, göbekte, koltuk altında da olabilmektedir.

Kıl Dönmesinin Belli Başlı Belirtileri

• Şişlik

• Ağrı

• Kızarıklık

• Akıntı

• Ateş

• Halsizlik

• Zaman zaman iltihap boşalması

• Delik kapanmışsa kistleşmesi ağrılı, kızarık bir şişlik oluşması gibi belirtiler olabilir.

Teşhis

Kıl dönmesinde (Sinüs Pilonidalis) teşhis kolaydır. Hastanın hikayesinin dinlenmesi ve hastanın fizik muayenesinin yapılması, sinüs yerinde şişliğin, akıntının ve dış deliğinin görülmesi ile teşhis edilir. Başkaca tetkiklere pek gerek kalmaz.

“Kıl Dönmesi operasyonu için Prof. Dr Mehmet KAYA’yı tercih edin. Hocamız tüm tecrübesini Ankara ve Türkiye ile paylaşıyor. Ankarada kıl dönmesi operasyonu Prof Dr. Mehmet KAYA tarafından Tepe Tıp Merkezinde yapılmaktadır. “

Tedavi
Tıbbi Tedavi: Tıbbi tedavi daha ziyade ameliyat öncesi ve sonrasında yapılır. Ameliyat öncesinde, ameliyata hazırlık amacı ile yapılır. Ameliyat sonrası ise, enfeksiyondan ameliyat yerini korumak amacı ile yapılır. Tıbbi tedavi olarak, geniş etkili antibiyotik ve ağrı kesiciler verilir. Drenaj yapılmışsa sıcak su banyoları da ilave edilir.

 

Drenaj:Kıl dönmesi, apseleşmiş ise, apseli durumda ameliyat yapılması uygun olmayabilir. Bunun için önce sinüsün içindeki apse iyileşince ameliyat edilir.

 

Cerrahi Tedavi
Kıl dönmesinde cerrahi tedavinin yeri çok önemlidir. Esas tedavisi de cerrahidir. Cerrahi tedavide, cerrahın tecrübesi ve uygulayacağı teknik ve ameliyat sonrası bakım çok önemlidir. Cerrahi tedavi, lokal anestezi, spinal anestezi veya genel anestezi ile yapılır.

 

Cerrahi Tedavi 3 Şekilde Olur:
1- Kapalı

2- Yarı Açık

3- Açık

Kıl dönmesinin kapalı cerrahi teknikle tedavi edilmesinde sinus tam olarak çıkarılır. Uygun teknikle yara yeri tek tek sutur ile tamir edilir. Bu tedavide ameliyat sonrası bakım önemlidir. Hasta-Doktor ilişkisi ve yara bakımı itina ile takip edilmelidir. 10 – 15 gün gibi bir zaman içinde kesin iyileşme sağlanır. Kıl dönmesinin yarı açık tedavisinde, yara dudakları içe kıvrılarak dikilir.

 

Hasta pansumanlara gelip gider. Hasta sıcak su oturma banyoları yapabilir. Yarı açık tedavide, iyileşme haftalar ve aylar alabilir. Kıl dönmesinin açık cerrahi tedavisinde ise sinüs çekirdeği ile tüm olarak çıkartılır. Yara bölgesi tamamen açık bırakılır, sıcak oturma banyoları, pansuman ve küretaj tedavileri uygulanır. Yaranın iyileşmesi çok uzun zaman alır.

 

Kıl Dönmesi tedavisi Tepe Tıp Merkezi ‘nde başarılı bir şekilde yapılmaktadır.
Etiketler: kıl dönmesi ameliyatı, kıl dönmesi, kıldönmesi, kıl dönmesi belirtileri, kıl dönmesi neden olur, kuyruksokumunda sivilce, kuyruk sokumunda ağrı, sivilce kuyruk sokumunda, akıntı kuyruk sokumunda, kuyruk sokumunda akıntı, makatta akıntı, akıntı makatta,

SÜNNET

Sünnet ilk çağlardan beri, insanların uyguladığı bir işlemdir. Dünyada bazı topluluklarda dini inanış, bazı topluluklarda sosyal adetler, bazı topluluklarda ise sağlık gerekçeleri ile yapılmaktadır. İslam ülkeleri ve Yahudilerde dini anlayış ve sağlık açısından sünnet yapılır. Hıristiyanlarda sünnet ilgili hastalıklar nedeni ile tıbbi bir gerekçe olarak yapılır.

Sünnet; sünnet derisi dediğimiz penisin baş kısmını örten derinin çıkartılması, penisin baş kısmının açığa çıkması anlamına gelmektedir. Sünnet derisi penisin baş kısmını kapattığı için kapalı bir boşluk oluşmaktadır. Bu boşluk bir cep şeklinde olduğu için, idrar ve içindeki artık, tortu, hücre artıkları ve hastalık etkeni bazı mikroplar tarafından penis başında, idrar deliğinde, deri altında iltihaplara sebep olmakta, ağrı, idrar yapmada güçlük ve yanmalar oluşmaktadır. Bu gibi hastalık ve rahatsızlıklar genelde, sünnet olmamış deliği dar olan veya kapalıya yakın bir deliğe sahip olan erkek çocuklarda görülür. Bu durumdaki bebeklerin veya çocukların penis başında şişlik ve kızarıklıklar meydana gelmekte, oluşan ağrı sonucu ağlama ve huzursuzluk ile idrar yapmada güçlük görülmektedir. Böyle belirtiler olduğunda acilen sünnet yapılması gerekmektedir.

Sünnet her yaşta kişiye yapılabildiği gibi mevsimde yaşta yapıldığı gibi yeni doğanlarda veya ilkokula başlamadan önce yapılması daha uygundur. Sünnetin ülkemizde daha çok yaz aylarında yapılması gelenek halindedir. Eğer çocuk okula gitmiyorsa ve sosyal gerekçeler yoksa kış-sonbahar ilkbahar aylarında daha serin bir ortamda sünnet yapılmalıdır. Sünnet mutlaka uzman tarafından yapılmalıdır.

“Sünnet için Prof. Dr Mehmet KAYA’yı tercih edin. 50.000 adetten fazla yaptığı sünnet ile hocamız tüm tecrübesini Ankara ve Türkiye ile paylaşıyor. Ankarada bilimsel Sünnet Prof Dr. Mehmet KAYA tarafından Tepe Tıp Merkezinde yapılmaktadır. “

Sünnetten önce, kanama bozukluğu var mı mutlaka sorulmalı ve araştırılmalıdır. Sünnet işlemi ya genel anestezi veya lokal anestezi ile yapılır. Anestezi tercihi aile ve doktorun beraber karar vereceği bir durumdur. Genelde lokal anestezi tercih edilmektedir. Lokal anestezi ile sünnet derisi uyuşturulur. 5 – 6 dakika bekledikten sonra sünnet yapılır. Bazen lokal anestezinin tutmadığı da görülür.

Çocuklar genelde ağrı duymasalar da huzursuz olabilirler. Bu huzursuzluklar genellikle kendisine daha önce anlatılan olumsuz hikayeler, yabancı bir ortam, kollarının ve ayaklarının tutulması gibi nedenlerle oluşan korkulardır. Bu huzursuzluk sünnet esnasında bazen kısa sürmekte, bazen de sünnet boyunca ve sünnetten sonrada devam etmektedir.

Sünnet sonucu oluşan istenmeyen sonuçlar ise en çok çocuğu, ailesini ve doktoru korkutan sünnet sonu kanamalarıdır. Burada dikkat edilmesi gereken hususlar ise, sünnet yapılacak çocukta bir kanama bozukluğu varmı yokmu öncelikle onu araştırmaktır. İkinci önemli hususta sünnet esnasında kanama kontrolünü iyi yapmaktır. Bu her iki durumda doktoru veya sünnet yapanı yakından ilgilendirmektedir. Diğer bazı istenmeyen durumlar ise, sünnet derisinin fazla bırakılması, simetrik olarak sünnet yapılmaması hususudur.

Bu durumlarda erken yapışmalar, yamukluk ve eğrilikler söz konusu olabilir. Böyle sonuçların olmaması için sünneti yetkili bir kişinin yapması gerekir, çünkü; sünnet mutlaka uzman tarafından zaman ayrılarak dikkatli bir şekilde yapılması gereken bir işlemdir. Toplu sünnetlerden ziyade aceleye getirilmeden uzmanlar tarafından yapılan sünnetler tercih edilmelidir.

SÜNNET YÖNÜNDEN ERKEK ÇOCUKLARINDA ANATOMİK FARKLILIKLAR

Erkek çocuklarında doğuştan genetik olarak daima farklılıklar vardır. Nasıl insanlarda, dünyada ne kadar insan varsa, kadın – erkek parmak izleri ve diğer organ yapıları farklı ise, erkek çocuklarında da penis ve deri yapıları, parmak izinde olduğu gibi daima farklıdır. Şöyleki bazı erkek çocuklarında penis derisi uzundur, bazılarında kısadır, bazı çocuklarda penisin boyu ve çapı farklıdır, sağa veya sola doğru dönüktür veya düzdür. Bazı erkek çocuklarında özellikle tombul, kilolu erkek çocuklarında penis gömüktür. Penisin başını bulmak bile zorla olur. Penis derisi bazen olmayabilir veya yarısı olmayabilir. Buna halk arasında peygamber sünneti de denir. Bu durumda genellikle idrar deliği de yerinde olmayabilir. Böyle durumlarda idrar deliği penisin alt kısmında ortalara doğru olabilir, bu durumda sünnet yapılmamalı önce bu anormal durum düzeltilmeli, daha sonra sünnet olmalıdır. Buna tıp literatüründe “epispadias” denir. Tedavisi cerrahidir.

“Erkek çocuklarında, penis ve derisinin anatomik, genetik ve metabolik nedenlerle yapılanması farklılık göstermesi nedeni ile, sünnet mutlaka bilimsel olarak, cerrahi olarak, ölçerek ve düşünerek diplomalı cerrahlarca yapılmalıdır.”

Sünnet Ankara – Bilimsel Sünnet – Çayyolu / Ümitköy / Alacaatlı / İncek / Yaşamkent / Yenimahalle / Çankaya / Demetevler / Keçiören / Altındağ / Bahçeli / Öveçler / Dikmen / Ayrancı / Oran ve diğer semtler için sünnet kliniği.

SÜNNET ÇEŞİTLERİ

Sünnet yukarıda da anlatıldığı gibi tarihden bu yana çeşitli şekillerde yapılmıştır.

Cerrahi yöntemle yapılan sünnet:

Cerrahi tekniklerin gelişmesine paralel olarak bilimsel anlamda, görülerek, ölçülerek sünnet sonrası oluşması muhtemel olumsuzlukların en az olduğu teknik, uzman cerrahça yapılan “Cerrahi sünnet tekniğidir.”

Metal halka yüzükle, koterle, lazerle yapılan sünnetlerde istenmeyen yan etkiler daha sık olabilmektedir. Şöyleki; gömük penisde, derisi uzun penisde ve yarık penislerde metal aletlerin yerleştirilmesinde penis derisi geriye doğru katlanmakta yapılan sünnet derisi uzun kalmakta ve cerrahi sünnet tekniği ile düzeltilmektedir.

“Çocuklar genelde ağrı duymasalar da huzursuz olabilirler. Bu huzursuzluklar genelde korku, kendisine daha önce anlatılan olumsuz hikayeler, yabancı bir ortam, kollarının ve ayaklarının tutulması gibi nedenlerle oluşmaktadır.”

SÜNNETİ KİMLER YAPAR ve YAPMALIDIR?

Günümüzde sünnet birçok kişi tarafından yapılmaktadır.

Bunlar doktorlar, sağlık memurları, fenni sünnetçiler, ameliyathanede çalışan personeller gibi insanlarca farklı metodlarla, farklı ücret uygulamaları ile, açık alanlarda, evlerde, hastanelerde, polikliniklerde, toplu sünnet çadırlarında yapılmaktadır.

Çeşitli şartlarda rastgele sünnet yapılması birçok istenmeyen durumlara sebebiyet vermektedir.

“Sünnette en doğru işlem: Doktor diploması olup cerrahi uzmanlık belgesi olan kişilerce ameliyathane şartlarında yapılan sünnettir.”

Niçin cerrahi uzmanlarca yapılmalıdır?

• Sünnet sonrası kanama oldu, cerrah değilse dikiş atmasını bile bilmiyorsa ne olacak?

• Sünnet yapıldı çocuğa ağrı kesici bir ilaç bile yazamıyorsa, yani reçete yazma yetkisi yoksa ne olacak?

• Toplu sünnet uygulaması ile sünnet yapıldı, kanama oldu, sorumlu kim, sünnet yapılan çadır sökülmüş sünneti yapan kişi kim belli değil nasıl olacak?

“Görülüyor ki en iyi sünnet ameliyathane koşullarında uzman cerrahlarca yapılan sünnettir.” Çok değer verdiğimiz çocuklarımızın, ömründe bir defa yapılacak sünnetinin cerrahi uzmanlarınca yapılması en doğru olandır.

SÜNNET NE ZAMAN YAPILMALIDIR

Sünnet, endikasyon varsa her yaşta yapılır. En uygun zaman yeni doğanlarda, bezli durumda iken yapılan sünnettir diyebiliriz. Niçin mi dersiniz? Çünkü yeni doğan erkek çocuklarda, idrar deliği dar olmakta, bezlede sarıldığı için penis başı ile deri arasında kapalı bir boşluk oluşmakta, oluşan boşluk içinde idrar, tortular, deri döküntüleri, mikroplar, mantar, tüy ve pamuk parçaları, ilaç krem atıkları bu cepte ve kapalı olan bu boşlukta iltihap ve apselere, kızarıklıklara, kaşıntılara, şişlik ve ağrılara sebep olmaktadır. Bu nedenlerle çocuklar huzursuzlanmakta ağrı ve ateş olmakta, çocuklarda devamlı ağlamalara sebep olmaktadır. Bunun çözümü ise cerrahi sünnetdir.

SÜNNETTE ANESTEZİ

Sünnet küçük bir cerrahi işlem olduğu için, lokal anestezi tercih edilmesi uygun olur. Kliniğimizde ameliyathane şartlarında kendimize özel lokal anestezi tekniği uygulanmaktadır. Ancak aile genel anestezi isterse genel anestezi tekniği de kliniğimizde uygulanmaktadır. “Kliniğimizde, sünnette lokal anestezi tekniğimiz + cerrahi sünnet tekniğimiz özel bir şekilde yapılmaktadır.”

SÜNNET SONRASI OLUŞAN SORUNLAR VE GİDERİLMELERİ

Sünnet sonrası en çok oluşan sorunların başında kanama gelir. Kendi tekniğimizde kanama sorunu olmamaktadır.

SÜNNET ÖNCESİ YAPILMASI GEREKEN HAZIRLIKLAR

Kundak ve bezli çocuklarda bölgenin yıkanmış ve temizlenmiş olması yeterlidir. Konuşan veya okula giden çocuklarda sünnet hakkında olumsuz hikayeler çocuklara anlatılmamalı şaka bile olsa abartılı aslı olmayan anlatımlardan kaçınılmalıdır.

Sünnet Operasyonları kendi özel yöntemimizle Tepe Tıp Merkezi ‘nde başarılı bir şekilde yapılmaktadır.

sünnet ankara, ankarada bilimsel sünnet, doktor sünnetçi, doktor sünneti, sağlıklı sünnet, ankara sünnet yapan hastaneler, uzman sünnet kliniği, ankarada sünnet yapan doktorlar, ankara sünnet, çayyolu sünnet, cayyolu sunnet, 2025 sünnet fiyatları, 2024 sünnet fiyatları, 2023 sünnet fiyatları